You are currently viewing Încălțămintea barefoot, cum se alege?

Încălțămintea barefoot, cum se alege?

Încălțămintea barefoot este proiectată pentru a crea condiții asemănătoare umblatului desculț. Acești pantofi sunt ușori, foarte flexibili, fără toc ridicat și cu suficient spațiu pentru degete.Acest tip de pantofi nu vă strivește picioarele, dimpotrivă, ei permit mișcarea naturală a picioarelor, permițându-le să se miște și să se odihnească în mod natural. Libertate absolută și bucurie pentru picioarele tale. În acest articol, aruncăm o privire asupra celor mai importante caracteristici care determină felul în care te vei simți în încălțămintea barefoot.

Cutie lată a degetelor (partea din față a pantofului)

Pantofii barefoot trebuie să aibă partea din față cu suficient spațiu pentru degetele de la picioare. Acestia vor favoriza tonizarea musculaturii intrinseci a piciorului facandu-l astfel mai puternic si adaptat functiei pentru care a fost creat. Pantofii  îngusti dezactivează mușchii piciorului ceea ce duce, în consecință, la slăbirea lor.

Fără orteze/inserții pentru picioare

Nu este necesară amortizarea sub picioare (se găsește de obicei la pantofii de alergare) deoarece limitează contactul cu solul. Cel mai mare impact ar trebui să fie pe antepicior, nu pe călcâi. Pantofii desculți nu au orteze/inserții pentru picior, picioarele tale nu sunt susținute în mod nenatural, așa că li se permite să se miște și să lucreze în mod natural, la fel ca și fără pantofi.

Construcție ușoară

Încălțămintea barefoot ar trebui să aibă o construcție ușoară, dar cu o talpa  care să protejeze degetele de la picioare, în timp ce vă simțiți liberi.

Încălțămintea barefoot  pentru copii

Atunci când aleg pantofi pentru copii, părinții trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare, deoarece copiii nu sunt capabili să ia în considerare totul de la sine, cum ar fi pantofii sunt prea strâmți sau prea largi, nu există suficient spațiu pentru degetele de la picioare etc. Cercetările arată un număr alarmant – două treimi dintre copii poartă marimea greșită a pantofilor și jumătate dintre acești copii suferă ca urmare de deformări. Copiii până la 10 ani nu pot evalua și spune dacă pantoful se potrivește corect. Prin urmare, este important să cunoașteți picioarele copilului pentru a putea alege corect. Înainte de a cumpăra încălțăminte barefoot, măsurați mai întâi ambele picioare (da, ambele picioare, deoarece picioarele sunt rareori identice).

Cum să-ți măsori piciorul?

Așezați o bucată de hârtie pe un teren uniform (evitați covoarele de pluș sau suprafețele neregulate)

Așezați piciorul plat pe hârtie (trebuie să fiți în picioare, nu așezat, în timpul măsurării)

Pune-ți greutatea pe picior, deoarece acesta îl face mai lung

Luați un creion și marcați călcâiul și punctul cel mai îndepărtat de călcâi – cea mai lungă măsurătoare

Folosiți o riglă și măsurați diferența dintre aceste două puncte

Faceți același lucru pentru al doilea picior (diferența poate fi de +/- 0,5 cm)

Numărul pe care îl obțineți este mărimea piciorului dvs. (nu mărimea pantofilor, deoarece mărimea standard a pantofilor poate induce în eroare)

Dacă aveți opțiunea de a vă compara măsurarea cu un branț real al pantofului ales, faceți-o. Comparați numerele (lungimea) și apoi pășiți pe el (pentru a compara lățimea), piciorul nu trebuie să se întindă în nicio direcție.

Număr suplimentar de cameră

Pe scurt – un „număr suplimentar de cameră” măsoară spațiul gol dintre cel mai lung deget de la picior și pantoful în sine (punctul frontal al pantofului). Acesta este un număr foarte important atunci când cumpărați pantofi desculți, în special pentru copii. Luați dimensiunea piciorului (numărul pe care l-ați obținut când vă măsurați ambele picioare), apoi adăugați 10 până la 12 mm („numărul suplimentar de cameră” ideal). Totalul este numărul final pe care îl căutați. „Numărul suplimentar de cameră” poate fi de până la 18 mm, dar încălțămintea trebuie să se potrivească perfect în jurul gleznei.

Picioarele tale ar trebui să aibă suficient spațiu nu numai în față, ci și în lateral. Lățimea pantofului trebuie să fie cel puțin identică cu lățimea piciorului tău. În mod ideal, lățimea pantofului este cu 0,2 cm – 0,5 cm mai lată decât piciorul tău.

Pentru a încheia totul, atunci când alegeți încălțămintea barefoot, ar trebui să utilizați dimensiunea piciorului (nu mărimea pantofilor) plus „numărul suplimentar de cameră”. Verificați întotdeauna lungimea interioară a pantofului – nu numai numărul – deoarece poate varia în funcție de producător sau de diferitele tipuri de pantofi.

Lasă un răspuns