Termeni și condiții

INTRODUCERE

Mulțumim pentru interesul față de compania, site-ul și produsele pe care le comercializăm prin intermediul magazinului nostru online.

Vă rugăm să citiți acest document cu atenție. Acest document (denumit în continuare „Prezentul document”, „Contractul” sau „Termenii și condițiile”) reprezintă condițiile utilizării site-ului www.desculti.ro (denumit în continuare „Site-ul”) și condițiile plasării de comenzi de produse prin intermediul site-ului, inclusiv condițiile de livrare și de retur. Prin navigarea pe site-ul nostru sau prin plasarea unei comenzi sunteți de acord cu Termenii și Condițiile descrise mai jos. Acest document reprezintă o convenție legală – un contract între dumneavoastră și noi. Vă rugăm să citiți și Politica de confidențialitatePolitica de livrare si Politica de retur înainte de a naviga pe site sau a plasa o comandă. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni sau cu oricare dintre politicile indicate mai sus, vă rugăm să nu utilizați site-ul. 

PREZENTUL CONTRACT. OBLIGATIVITATE. CONTACT

Caracter obligatoriu. Înțelegeți că atât prezentul contract, cât și toate politicile la care acesta face referire (e.g. Politica de confidențialitatePolitica de livrare și Politica de retur) au caracter obligatoriu față de dvs. Prin navigarea pe site-ul nostru sau prin plasarea unei comenzi, vă luați angajamentul de a respecta prezentul contract și politicile indicate. 

Modificări și actualizări. Ne rezervăm dreptul de a modifica oricând și fără notificare prealabilă acești Termeni. Comenzii dumneavoastră i se vor aplica termenii care sunt în vigoare la momentul plasării comenzii. Accesând site-ul nostru veți găsi cea mai recentă versiune a Termenilor. 

Nu putem garanta faptul că toate produsele care au fost incluse la un moment dat pe site vor fi disponibile în orice moment. Ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

Contact. Dacă aveți întrebări sau neclarități, ne puteți contacta cu încredere la contact@desculti.ro sau prin completarea formularului de contact și o să vă răspundem în cel mai scurt timp.

CINE SUNTEM?

Website-ul www.desculti.ro este administrat de DESCULTI SRL, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J: J12/5848/2021, având Codul Unic de Înregistrare: 45292096. Sediul social este la adresa Aleea Bucura nr 1 ap 109 în localitatea Cluj-Napoca, județul Cluj. 

Datele bancare ale societății comerciale:

Beneficiar: DESCULTI SRL
IBAN: RO30 BTRL RON CRT 0623299001. Pentru mai multe detalii, contactează-ne pe email la adresa contact@desculti.ro

DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL – GDPR

Site-ul prelucrează date cu caracter personal furnizate de dvs. sau colectate din alte surse astfel cum am descris în Politica de confidențialitate

Ne-am luat angajamentul să respectăm legislația națională și europeană privind protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Prin vizitarea și/sau utilizarea site-ului, plasarea de comenzi sau prin interacțiunea cu noi prin orice metodă și/sau orice mijloc de comunicare la distanță, sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal astfel cum am descris în Politica de confidențialitate

Declarați, totodată, că toate datele personale și informațiile transmise către noi sunt corecte. În măsura în care datele nu vă aparțin, declarați că ați obținut acordul scris și prealabil al persoanei vizate ale cărei date le transmiteți către noi sau declarați că transmiteți datele în baza altui temei legal conform Regulamentului (UE) nr. 679/2016.

REGULI PRIVIND UTILIZAREA SITE-ULUI

Reguli. Prin accesarea, vizitarea, plasarea unei comenzi sau desfășurarea oricărei alte activități pe site-ul nostru, promiteți să respectați următoarele reguli:

  1. Veți folosi acest site exclusiv pentru efectuarea comenzilor legitime sau pentru informare;
  2. Nu veți efectua nicio comandă falsă sau frauduloasă, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a anula comanda și informa autoritățile competente sau a ne adresa justiției pentru recuperarea oricăror prejudicii cauzate;
  3. Veți furniza informații reale, exacte, complete și actualizate;
  4. Veți respecta drepturile de proprietate intelectuală cu privire la orice element regăsit pe acest site;
  5. Nu veți desfășura niciun fel de acțiune care ar putea aduce orice fel de prejudiciu site-ului nostru, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a ne adresa justiției pentru recuperarea oricăror prejudicii cauzate. 

Consecințe. Ne rezervăm dreptul de a bloca accesul oricărui utilizator care încalcă regulile de mai sus, de a anula comenzile, de a sesiza autoritățile competente pentru tragerea la răspundere administrativă/penală a oricăror fapte antisociale și de a ne adresa justiției pentru recuperarea în integralitate a oricăror prejudicii cauzate, prezente sau viitoare, inclusiv beneficiile nerealizate și cheltuielile de judecată (inclusiv onorariile avocaților).

ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Data încheierii contractului. Contractul dintre dvs. și noi se încheie în momentul în care comanda dvs. va fi acceptată de noi și veți primi, în acest sens, un e-mail în care vom confirma livrarea. 

Protecție. În măsura în care nu vom accepta comanda, dar dvs. v-au fost retrase sume de bani, vom proceda la rambursarea acestor sume în cel mai scurt timp. 

Decizia ne aparține. Ne rezervăm dreptul de a decide, în mod unilateral și fără a preciza motivul, încheierea sau nu a unui contract de vânzare. Nu vom avea nicio răspundere față de dvs. în situația în care refuzăm să dăm curs unei comenzi. Dreptul de proprietate asupra produselor se va transfera către dumneavoastră numai după ce ați realizat plata tuturor sumelor datorate pentru produse, inclusiv a costurilor de livrare. 

DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Nu putem garanta că produsele care s-au găsit la un moment dat pe site vor fi disponibile în orice moment pentru achiziționare. Nu vom avea nicio răspundere față dvs. în situația în care un produs nu se mai regăsește pe site. Deși vom încerca să avem în timp real pe site actualizare informațiile privind disponibilitatea produselor, nu putem garanta faptul că aceste informații vor fi actualizate, în orice moment. Toate comenzile vor depinde de existența produselor în stoc.  

Garanții. În măsura în care produsele sunt indisponibile, dar dvs. ați plasat deja comanda, vă vom informa cu privire la indisponibilitatea acestor produse și vă vom recomanda produse similare, la valoare egală sau apropiată care pot fi comandate. În măsura în care nu doriți să comandați produsele similare recomandate de noi, vom anula comanda, iar în măsura în care ați plătit deja prețul produselor, vom proceda la returnarea sumelor de bani în cel mai scurt timp. 

PREȚUL PRODUSELOR. PLATĂ. LIVRARE

Prețul produselor este afișat în lei pe site. În măsura în care există o eroare cu privire la prețul afișat pe site, vă vom aduce la cunoștință în cel mai scurt timp, urmând să vă returnăm suma de bani achitată suplimentar sau să vă solicităm o sumă de bani suplimentară. În măsura în care noul preț nu este mulțumitor pentru dvs., nu răspundeți la solicitarea noastră sau nu vă putem contacta, vă vom anula comanda și vă vom rambursa cât mai curând posibil suma de bani achitată. 

Prețurile produselor vor putea fi actualizate/modificare în orice moment, iar această actualizare/modificare va înlocui orice preț anterior. Comenzii dvs. i se vor aplica prețurile de la momentul plasării efective a comenzii. 

Plata produselor comandate se poate face cu cardul online. Procesarea datelor de pe cardul dumneavoastră se face prin intermediul Netopia, iar noi nu vom stoca niciun fel de date referitoare la cardul dumneavoastră.

Taxele de livrare nu sunt incluse în preț, cu excepția anumitor oferte care vor fi aduse la cunoștința dvs., dacă va fi cazul, prin intermediul site-ului. Pentru mai multe informații despre Politica de livrare, vă rugăm să consultați site-ul nostru la secțiunea Politica de livrare.

Rețineți faptul că, în anumite situații, mai ales în perioada sărbătorilor sau de Black Friday, timpul de livrare se poate prelungi, fapt ce poate rezulta din aglomerarea firmelor de curierat sau din alte motive independente nouă. Întârzierea livrării nu se va datora acțiunilor sau inacțiunilor noastre, ci unui eveniment exterior nouă, situație în care sunteți de acord să nu solicitați atragerea răspunderii noastre în nicio circumstanță.

FORȚA MAJORĂ ȘI CAZUL FORTUIT

Nu vom fi trași la răspundere pentru niciun fel de întârzieri sau nereușite în îndeplinirea serviciilor noastre, dacă intervine un caz de forță majoră sau un caz fortuit. Forța majoră include, dar nu se limitează la schimbări în legi sau reglementări, embargouri, războaie, acte teroriste, revolte, incendii, cutremure, accidente nucleare, inundații, greve, epidemii, pandemii, condiții meteorologice și acte ale hackerilor sau furnizorilor de servicii de internet. 

DREPTUL DE RETRAGERE

Potrivit OUG 34/2014, dacă sunteți consumator (persoana fizică) aveți dreptul de vă retrage din contract, fără vreun motiv anume, în termen de 14 zile din ziua în care dumneavoastră sau o terță parte mandatată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, a intrat în posesia fizică a produselor. Pentru mai multe informații privind modalitatea de exercitare a dreptului de retragere, vă rugăm să consultați site-ul nostru la secțiunea Politica de retur.

PROPRIETATEA INTELECTUALĂ

Întregul conținut al site-ului este proprietatea intelectuală a DESCULTI SRL. Site-ul poate fi folosit de către terți doar pentru informare și/sau plasare de comenzi.

Utilizatorii site-ului nu au dreptul de a descărca, modifica parțial sau integral site-ul, reproduce parțial și/sau integral site-ul, copia, distribui, vinde sau exploata site-ul în orice altă manieră contrară intereselor DESCULTI SRL, indiferent dacă există sau nu un scop comercial.

Orice conținut (incluzând, dar fără a se limita la baze de date, elemente de grafică, mărci, conținut juridic) sunt proprietatea intelectuală a DESCULTI SRL. Întregul site este protejat de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, iar pentru orice încălcare a proprietății intelectuale, ne rezervăm dreptul de a sesiza instanțele de judecată competente pentru recuperarea integrală a prejudiciului, precum și de a depune o plângere penală la organele judiciare pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorului. 

CLAUZE FINALE 

Acești Termeni constituie acordul integral dintre dumneavoastră şi noi în ceea ce privește obiectul oricărui Contract și înlocuiește orice alt acord, orice altă înțelegere anterioară verbală sau scrisă dintre dumneavoastră și noi. 

Acest Contract are caracter obligatoriu. Nu puteți transfera, cesiona, greva sau înstrăina în niciun alt mod acest Contract sau oricare dintre drepturile sau obligațiile dumneavoastră care decurg din acesta, fără acordul nostru prealabil și scris. Noi putem transfera, cesiona, greva, subcontracta sau înstrăina în orice alt mod un Contract sau oricare dintre drepturile sau obligațiile noastre care decurg din Contract.  

Prezentului Contract, precum și oricărei utilizări a site-ului li se vor aplica legea română. Orice litigiu între noi va fi supus spre soluționare instanțelor române.

Politica de livrare

Livrarea produselor se face prin serviciul de curierat rapid, oriunde în România, în termen de 3-7 zile lucrătoare pentru produsele cu livrare imediata , sau in decurs de 10-14 zile lucratoare pentru produsele cu livrare in 10-14 zile de la confirmarea comenzii prin email.

Livrarea comenzilor se face contracost percepandu-se o taxă unică de 20 RON.

Taxa de livrare este afișată separat la momentul checkout-ului.

Politica de retur

Conform legislației în vigoare O.U.G. 34/2014, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice. Potrivit OUG nr 34/2014, perioada de renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la data în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a Bunului achiziționat.

Pentru a își exercita dreptul de retragere, Clientul trebuie să ne informeze la adresa de email contact@desculti.ro  sau folosind formularul de contact cu privire la decizia de retragere din Contract, fără invocarea unui motiv.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original intact, cu toate etichetele aferente produsului și documentele care l-au însoțit.

Dacă produsele sunt returnate într-o stare în care nu mai pot fi vândute ne rezervăm dreptul de refuza returul și a reexpedia produsele la adresa Clientului.

In momentul in care clientul solicita retur acesta are obligativitatea de a mentiona fiermei de curierat ca, coletul va fi deschis la livrare si verificat.

Daca produsele prezinta defect de fabricare ,dupa obiectivarea defectului si confirmarea noastra, se va face retur iar clientul va primi  contrvaloarea produsului restituit (fara taxele percepute pentru livrarea initiala a produsului)

În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract, în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile lucrătoare de la dată primirii dovezii că produsul a fost returnat, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata.

Politica de confidențialitate

Cine suntem

Website-ul www.desculti.ro este administrat de DESCULTI SRL, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J: J12/5848/02.12.2021, având Codul Unic de Înregistrare: 45292096. Sediul social este la adresa Aleea Bucura, nr 1 ap 109, în localitatea Cluj-Napoca, județul Cluj. 

Pentru mai multe detalii, contactează-ne pe email la adresa contact@desculti.ro.

Acceptare Politică de confidențialitate a datelor

Prin accesarea, utilizarea sau achiziționarea unui produs de pe acest website, ești de acord cu stocarea datelor tale cu caracter personal, așa cum este redat mai jos. Administratorul nu este obligat să te informeze cu privire la orice modificări ulterioare, survenite la nivel de website sau conținut al acestuia.

Ce se întâmplă cu datele tale cu caracter personal

Administratorul website-ului utilizează următoarele date cu caracter personal:

  • informații de identificare (nume, prenume)
  • informații de contact (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon)
  • informații de facturare (nume, prenume, adresă poștală)

Datele oferite prin completarea formularului de comandă vor fi folosite pentru a onora comenzile efectuate. Aceste date sunt stocate de către administrator și utilizate în scopul plasării comenzii.

Drepturile tale privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Ai dreptul de retragere a consimțământului exprimat prin accesarea website-ului și furnizarea datelor (la accesarea sau plasarea de comenzi). Retragerea se face printr-o declarație scrisă și semnată în nume propriu, transmisă oficial pe adresa de email contact@desculti.ro .

Ai dreptul de a solicita informații despre datele personale proprii. Această solicitare se face în scris, printr-un e-mail la contact@desculti.ro.

Ai dreptul de a rectifica datele cu caracter personal, atunci când sunt incorecte.

Ai dreptul de a solicita ștergerea datelor în anumite situații, precum: retragerea consimțământului, constatarea faptului că furnizarea datelor nu mai este necesară pentru realizarea scopului inițial etc.

Ai dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor, în cazul în care datele furnizate nu sunt conforme cu realitatea sau dacă prelucrarea datelor nu este în conformitate cu reglementările legale.

Ai dreptul de a te opune prelucrării datelor, din motive întemeiate și legale, cu excepția cazului în care există reglementări legale contrare.

Ai dreptul de a solicita transmiterea către tine a datelor cu caracter personal oferite anterior.

Fac excepție datele pe care administratorul este obligat să le păstreze pentru scopuri administrative, legale sau de securitate.

Orice solicitare va fi redactată în scris, semnată și transmisă în mod oficial la contact@desculti.ro.

Litigii

Orice neînțelegere se va încheia pe cale amiabilă. În cazul în care această variantă nu este posibilă, părțile vor acționa în instanță.